مهاجرت کاری | بهترین کشورها برای مهاجرت کاری

مهاجرت کاری به ایتالیا
ترکیه یکی از کشور های محبوب برای مهاجرت است؛ چرا که فرهنگ نزدیک تری به ایران دارد. کشور ترکیه یکی از مقاصد محبوب مهاجران است. امروزه اکثر مهاجران با اخذ اقامت ترکیه از طریق کار به این کشور مهاجرت می کنند.در حقیقت این کشور پل ارتباطی میان آسیا و اروپا می باشد. اخذ اقامت کاری ترکیه چندان سخت نیست و با آگاهی از شرایط و قوانین آن می توانید این ویزا را اخذ نمایید.

مهاجرت کاری به قبرس
قبرس جزیرهای کوچک در شرق دریای مدیترانه است که به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم میشود. بخش شمالی آن تحت سیطره ترکیه بوده و به عنوان یکی از اقتصادهای در حال رشد جهان شناخته میشود. با انواع روشهای مهاجرت کاری به قبرس شمالی آشنا شوید.

مهاجرت کاری به روسیه
شرایط اخذ ویزای کار روسیه برای نیروی کار ایرانی بسته به شخصی است که به عنوان کارفرما از سوی شرکت های روسی اجازه جذب نیرو کار بین المللی دارد. در این راستا چنین کارفرمایی می تواند نامه پیشنهاد شغلی را به نیروی کار بین المللی که واجد شرایط است، ارائه بدهد.
سوالات متداول مهاجرت کاری
ایتالیا، کانادا، قبرس و روسیه، بهترین کشورهای جهان برای مهاجرت کاری به شمار میروند که شاغلین در آنها میزان رضایت زیادی را نسبتا به وضعیت شغلی خود ابراز داشتهاند. در حال حاضر کشور کانادا به دلیل کمبود نیروی کار و هرم جمعیتی پیر از نیروی کار متخصص و جوان استقبال زیادی کرده و یکی از بهترین گزینهها برای مهاجرت کاری محسوب میشود.
معیارهای مختلفی چون نرخ بیکاری ،حقوق کارگران، فرآیند استخدام، سیستم مالیات ،فرآیند اخذ ویزای کاری، ثبات و رفاه اقتصادی، آب و هوا، تناسب درآمد، هزینهها و … میتواند در انتخاب کشور محل زندگی و کار تاثیرگذار باشد. همچنین پیش از اقدام برای مهاجرت، بهتر است از بازار کار کشور مقصد، شرایط زندگی و مشاغل مورد نیاز آن آگاه شوید.
کشورهای کانادا، استرالیا و نیوزلند مشهورترین کشورهای جهان هستند که برای برخی برنامههای ویزای کاری خود از سیستم امتیازبندی استفاده میکنند و متقاضیان را با توجه به معیارهایی چون سن، تحصیلات، سوابق شغلی، دانش زبانی و … ارزیابی میکنند.
بله، بیشتر موقعیتهای شغلی که برای آنها اپلای میکنید، از شما میخواهند که سابقه کاری مرتبط با رشته تحصیلی خود ارائه دهید. زیرا تنها از این طریق میتوانید اثبات کنید که از تخصص، مهارت و دانش لازم در شغل خود برخوردار هستید. همچنین از آنجایی که در اغلب روشهای مهاجرت کاری به دریافت جاب آفر نیاز است، بهتر است برای موقعیتی متناسب با رشته تحصیلی خود اپلای کنید تا شانس خود را برای دریافت جاب آفر افزایش دهید.
مهاجرت کاری میتواند تجربهای منحصربه فرد در ارتقا رزومه شغلی شما باشد. شما از طریق کار در کشوری خارجی میتوانید درآمدی بیشتر کسب کرده، با فرهنگ آن کشور آشنا شوید، مهارتهای شغلی متفاوتی را یاد بگیرید و حتی از فرصتهای آموزشی بسیار زیادی برخوردار شوید. همچنین داشتن سابقه کار عموما امتیازی مثبت برای دریافت اقامت دائم در کشور مقصد به شمار میآید.
خیر، برای اخذ ویزای کاری در اغلب کشورهای جهان باید مدرک زبان متناسب ارائه دهید.
درخواست مشاوره رایگان مهاجرت کاری
فرم مشاوره رایگان مهاجرت کاری
مهاجرت کاری به روسیه، قبرس، ایتالیا و دیگر کشورها
شرایط اقتصادی در کشورهای مختلف باعث میشود تا بسیاری از افراد متخصص یا غیرمتخصص برای پیشرفت اقتصادی و افزایش کیفیت زندگی خود، به کار در کشورهای روی بیاورند. از طرفی بسیاری از کشورهای درحال توسعه یا کشورهای پیشرفته به علت اقتصاد پررونق و کمبود نیروی کار یا جذب نیروهای فعال و نخبه، خواهان جمع آوری و استخدام نیرو کار از سایر کشورهای جهان هستند.
از طرفی مهاجرت از طرق مختلف دیگر مانند مهاجرت تحصیلی یا سرمایه گذاری هزینه ی بیشتری نسبت به مهاجرت کاری دارند. در نتیجه بسیاری از متقاضیان مهاجرت به دنبال اخذ ویزای کاری (Work Permit) هستند اما باید به این نکته توجه داشت که برای مهاجرت کاری به سایر کشورها بخصوص کانادا و استرالیا دارا بودن مدرک زبان معتبر با نمرات بالا به ویژه مهارت شنیداری بسیار حائز اهمیت است. مهم ترین ویژگی ویزای کار آن است فرد با اخذ ویزای کاری میتواند بطور موقت در کشور مدنظر خود اقامت داشته باشد. اگر فرد واجد شرایط اقامت دائم یا شهروندی باشد میتواند پس از گذشت مدت معینی درخواست اقامت دائم یا حق شهروندی بدهد.
معیارهای مختلفی برای انتخاب کشور جهت مهاجرت کاری وجود دارند که با کمک آنها میتوانید شرایط را سنجیده و یک کشور را برای مهاجرت کاری انتخاب کنیم؛ برخی معیارهای عمومی مانند امکان پیشرفت شغلی، توازن زندگی و کار، مزایا، کیفیت و همچنین برخی معیارهای شخصی مانند نزدیکی فرهنگی با وطن. در کنار اینها اگر هدفتان مهاجرت از طریق کار است نباید از عواملی مانند زبان، سهولت دریافت ویزای کار و شرایط دریافت اقامت از طریق کار غافل نشوید.
شرایط کلی برای مهاجرت کاری
برای اطلاع از شرایط مهاجرت از طریق کار، از آنجا که شرایط و الزامات از کشوری به کشور دیگر تفاوت دارد بهتر است که قوانین کشور مورد نظرتان را بررسی نمایید. اما عموما برای مهاجرت کاری شرایط کلی زیر برای اکثر کشورها صدق مینماید:
سن متقاضی : معمولا برای سن بین 20 تا 30 سال بیشترین امتیاز را برای مهاجرت کاری در نظر میگیرند. از طرفی اکثر کشورها سن تا سقف 32 سال را برای مهاجرت کاری در نظر میگیرند. یا مثلا در مواقعی در آلمان ممکن است این عدد به 40 سال هم برسد، اما در حالت عمومی افراد با سن زیر 30 یا 32 سال شانس بسیار بیشتری دارند.
مدرک زبان : معمولا بطور میانگین اکثر کشورها برای اشتغال مهاجران، حداقل نمره آیلتس 6، 6.5 و مواقعی 7 را در نظر دارند.
مدرک تحصیلی : عموما مدرک کارشناسی حداقل میزان تحصیلات مورد نیاز برای مهاجرت کاری میباشد اما این مورد هم باز میتواند متفاوت باشد. برای مثال نیروهای کارگر ماهر بدون تحصیلات دانشگاهی در خیلی کشورها (بویژه آلمان و کانادا) میتوانند مشغول بکار باشند. برای مثال یک نجار حرفهایی میتواند شانس اشتغال در کانادا با درآمد بسیار خوبی را داشته باشد درحالی که تحصیلات دانشگاهی ندارد.
سابقه کار : اکثر کشورها حداقل 3 سال سابقه کار آن هم اکثرا در زمینه مرتبط با شغل درخواستیتان میخواهند. برخی کشورها ممکن است حتی تا 8 سال سابقه کار هم از شما بخواهند.
موارد شخصی : مانند نداشتن سوء سابقه، نداشتن بیماری و مشکل پزشکی مختل کننده اشتغال بویژه بیماریهای واگیردار، داشتن تمکن مالی برای مهاجرت و زندگی در کشور مقصد، اثبات اینکه بعد از اتمام مهلت ویزای کاری به کشور خود باز میگردید و نداشتن اشتغال دیگر در کشور مقصد در کنار شغل فعلی.
مدارک و اسناد بدیهی : مانند داشتن پاسپورت معتبر، ترجمه مدارک هویتی، ترجمه مدارک مالی و مدارک تحصیلی، هزینههای ویزا و سفر، رزومه کامل و جامع، توصیه نامه کارفرمای قبلی در کشور مبدا (درصورت نیاز) و…
جستجوی کار در کشورهای خارجی
برای مهاجرت کاری و پیدا کردن کار در کشورهای دیگر راه های زیادی وجود دارد. روش بسیار جا افتاده برای پیدا کردن شغل در کشورهای دیگر بررسی سایت های کاریابی هر کشور است. این وبسایت ها جدید ترین آگهی های استخدام شرکت ها و موسسات کشور خود را انتشار میدهند و زمینه ای برای ثبت رزومه کارجویان و ارتباط آن ها با کارفرمایان را فراهم میکنند. از جمله سایت های کاریابی برای کشور کانادا سایت های indeed و jooble هستند، برای کشور استرالیا seek است و سایت های مشابهی برای کشورهای دیگر موجود دارد.
مهاجرت کاری به ترکیه
در سالهای اخیر مهاجرت کاری به ترکیه در میان ایرانیان محبوبیت زیادی پیدا کرده است. شهروندان ایرانی برای مهاجرت کاری به ترکیه باید اقدام به اخذ ویزای کاری این کشور کنند. ترکیه انواع ویزای کاری را با توجه به تقاضاهای موجود ارائه میدهد که رایجترین آن ویزای کاری کوتاهمدت است. این ویزا برای مدت یکسال به متقاضی اجازه کار در ترکیه داده و پس از آن برای دورههای 2 ساله و سپس 3 ساله قابل تمدید است. پس از گذشت 8 سال کار و زندگی در ترکیه میتوانید برای ویزای کاری دائم ترکیه درخواست دهید.
متقاضیان اخذ ویزای کاری ترکیه ابتدا باید از طریق وبسایتهای اینترنتی کاریابی همچون Eleman و Kariyer موقعیتهای شغلی مناسب را پیدا کرده و با کارفرمایان مربوطه مکاتبه کنند. پس از دریافت یک پیشنهاد کاری معتبر میتوانند از طریق مراجعه به سفارت ترکیه در کشور خود، برای اخذ ویزای کاری آن اقدام کنند. در حقیقت از آنجایی که صدور مجوز کاری در حوزه اختیارات وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه (MLSS) است، متقاضیان همزمان با درخواست ویزای خود به کنسولگری، منتظر میمانند تا کارفرما فرآیند اداره مربوطه را از طریق وزارت کار و امور اجتماعی پیگیری کند. این فرآیند به طور کلی حدود 90 روز به طول میانجامد و هزینه صدور آن 600 یورو است. توجه داشته باشید که داشتن دانش کافی در هر دو زبان ترکی و انگلیسی میتواند در روند دریافت جاب آفر شما در ترکیه تاثیر مثبتی داشته باشد.
مهاجرت کاری به قبرس
قبرس یکی از نزدیک ترین کشورهای اروپایی به ایران است. این کشور جزیره ای در دریای مدیترانه است که تحت حاکمیت دو کشور ترکیه و یونان است. بخش شمالی آن در دست ترکیه و بخش جنوبی آن در دست یونان است. زبان رسمی این کشور ترکی و یونانی است. انواع ارزهای معتبر بین المللی از جمله دلار، یورو و لیر در بازار قبرس رایج است.
جمعیت قبرس بسیار کم است و در اوایل سال 2020 جمعیتی حدود 1.200.000 نفر را ثبت نموده بود. نرخ بیکاری این کشور بسیار پایین است در اواخرسال 2019 حدود 7 درصد کل جمعیت قبرس اعلام شد که این آمار بسیار امیدوار کننده است چرا که نرخ ییکاری هر ساله در قبرس رو به کاهش است.
در قبرس صنعت گردشگری بسیار فعال و درآمدزا است. و بخش زیادی از جمعیت قبرس در مراکز گردشگری، سواحل، هتل ها و … مشغول به کار هستند. مردم کشورهایی که عضو اتحادیه اروپا هستند میتوانند بدون نیاز به ویزای کار به قبرس مهاجرت کنند و مشغول به کار شوند. اما سایر ملیت های جهان برای مهاجرت کاری به این کشور باید ویزای مهاجرت کاری قبرس را اخذ کنند. ویزای مهاجرت کاری به قبرس 2 ساله است که باید بعد از گذشت یک سال از ویزا اقدام به تمدید آن نمود. فرد دارای ویزا می تواند به همراه همسر و فرزندان زیر 18 سال خود به این کشور مهاجرت کند. شایان به ذکر است که مهاجرین بعد از 5 سال کار مدوام و متوالی در قبرس میتوانند اقامت دائم این کشور را داشته باشند.
مهاجرت کاری به قبرس مدارک پیچیده ای لازم ندارد. تنها مدارک هویتی و پاسپورت، تمکن مالی، سوابق شغلی و تحصیلی، گواهی سوءپیشینه و قرارداد با کارفرما برای اقدام به مهاجرت کاری کفایت می کند. کارفرمایان قبرس در سال 2020 به دنبال استخدام متخصصانی چون پزشکان، پرستاران، داروسازان، مهندسان برق، مهندسان فناوری اطلاعات و حسابداران است. حداقل حقوق در قبرس 870 یورو است. از آنجایی که ثبات اقتصادی در این کشور بسیار بالاست و نرخ تورم در این کشور خیلی خیلی پایین است حدود 6 سال است که حداقل دستمزد مردم قبرس 870 یورو است. حداقل حقوق برای استخدام کارگران ساده در این کشور الزامی است. متقاضیانی که قصد مهاجرت کاری به قبرس را دارند میبایست در ابتدا به دنبال شغل مناسب خود در سایت های کاریابی قبرس باشند و بعد از آن از طریق موسسات مهاجرتی و سفارت قبرس اقدام به انجام سایر امور مهاجرتی خود کنند.
مهاجرت کاری به روسیه
روسیه کشوری است که به دلیل سادگی دریافت ویزا، مقصد مناسبی برای مهاجرت ایرانیان برای کار، تحصیل، سرمایهگذاری و… بهشمار میرود. کار در کشور روسیه نیز یکی از گزینههای خوب برای مهاجرت کاری است.
میزان درصد بیکاری در روسیه در سال ۲۰۲۱ تنها ۴/۴ درصد بوده است که با توجه به شرایط کرونا، درصد نسبتا مناسبی به حساب میآید و امید به دریافت شغل در این کشور را افزایش میدهد.