هلدینگ مهاجرت و سرمایه گذاری Golden Education

مهاجرت به ترکیه

مهاجرت به ترکیه و بررسی روش های آن 2022

امروزه ترکیه به یکی از کشور های محبوب برای متقاضیان ایرانی تبدیل شده است. مهاجرت و اقامت در ترکیه می تواند علت های گوناگونی داشته باشد. برخی برای تحصیل، برخی برای کار و برخی دیگر برای سرمایه گذاری به این کشور مهاجرت می کنند. ترکیه کشوری است که بخشی از آن در آسیا و بخش دیگر آن در اروپا قرار دارد. اخذ اقامت ترکیه به نسبت کشور های اروپایی و آمریکایی ساده تر می باشد. همچنین یکی از مزیت های آن این است که شهروندان ایرانی نیازی به اخذ ویزا برای سفر به ترکیه ندارند.

شما عزیزان در صورت نیاز به اخذ راهنمایی بیشتر در زمینه مهاجرت به کشور ترکیه می توانید با هلدینگ مهاجرتی سرمایه گذاری آموزش طلایی تماس گرفته و مشاوره رایگان دریافت کنید.

مهاجرت به ترکیه و شرایط عمومی آن

ترکیه یک کشور آسیایی و اروپایی است که در قسمت شرقی خود با ایران همسایه است. ترکیه با مساحت حدود ۷۶۹٬۶۳۰ کیلومترمربع، سی و هفتمین کشور پهناور جهان به‌شمار می‌آید. در سال ۲۰۲۱ میلادی، جمعیت ترکیه حدود ۸۵٬۲۲۶٬۳۱۳ نفر بوده است. زبان رسمی این کشور ترکی استانبولی و واحد پول آن‌ها لیر است. اقتصاد ترکیه بر پایه کشاورزی، ساخت‌وساز، حمل‌ونقل، گردشگری و غیره استوار است. نرخ بیکاری ترکیه در آوریل سال ۲۰۲۱ میلادی ۱۳.۹ درصد بوده است.

ترکیه از جمله کشورهای توریستی و زیبا محسوب می‌شود که از فرهنگ، تمدن و امکانات تحصیلی و اجتماعی هم‌تراز با کشورهای پیشرفته اروپایی برخوردار است در حالی که هزینه زندگی در ترکیه در مقایسه با کشورهای اروپایی بسیار پایین‌تر است. همچنین در سال‌های اخیر به دلیل سیاست‌های مهاجرپذیری دولت ترکیه و آسانتر شدن اخذ تابعیت این کشور از طریق خرید ملک در ترکیه و یا سرمایه‌‌گذاری در ترکیه موجب شده است ایرانی‌های بسیاری این کشور را به عنوان مقصد مهاجرتی خود انتخاب کنند. این امر درحالی رخ می‌دهد که ترکیه وضعیت تابعیت دوگانه را به رسمیت می‌شناسد و مهاجران برای اخذ شهروندی این کشور مجبور به ترک تابعیت اصلی خود نیستند.

مهاجرت به ترکیه از طریق کار

یکی از روش های مهاجرت به کشور ترکیه، از طریق کار است. متقاضیانی که قصد دارند از طریق کار به ترکیه مهاجرت کنند، باید از وضعیت اقتصادی و نرخ بیکاری این کشور اطلاعات کافی را کسب نمایند. نرخ بیکاری در کشور ترکیه نزدیک به 11 درصد است. این عدد نشان دهنده مازاد نیروی کار و کمبود فرصت های شغلی در ترکیه است. متقاضیانی که قصد مهاجرت به کشور ترکیه را از طریق کار دارند، باید از کارفرمای ترکیه ای دعوت نامه کاری دریافت نمایند تا بتوانند به این کشور مهاجرت کنند.

 کلیه دانشجویان در حال تحصیل نیز تنها با ارائه مجوز کاری مجاز به کار پاره وقت در این کشور هستند. جالب است بدانید نرخ بیکاری کشور ترکیه در حدود ۱۱ درصد است و این عدد در مقایسه با کشورهایی مثل آلمان و اتریش که زیر 5 درصد آمار بیکاری دارند نشان از وضعیت نامساعد اشتغال در این کشور دارد. به همین دلیل به دانشجویان مقطع لیسانس در کشور ترکیه مجوز کاری اعطا نمی گردد و تنها دانشجویان مقطع فوق لیسانس و دکتری حق انجام کار پاره وقت را دارند.

مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل

یکی از راه های اقامت در ترکیه از طریق تحصیل است. دانشجویان می توانند با اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه های ترکیه، برای تحصیل به این کشور مهاجرت نمایند. تحصیل در کشور ترکیه در تمامی مقاطع تحصیلی امکان پذیر است. متقاضیان قبل از اخذ پذیرش از دانشگاه های ترکیه باید در آزمون های Yos و Sat شرکت کرده و نمره قبولی کسب نمایند؛ البته متقاضیان برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد باید در آزمون ورودی آلس شرکت نمایند. دانشجویانی که قصد اخذ بورسیه تحصیلی را دارند، باید رزومه تحصیلی قوی داشته باشند تا بتوانند بورسیه تحصیلی اخذ نمایند. دانشجویان می توانند پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه های ترکیه، در این کشور مشغول به کار شده و اقامت ترکیه را اخذ نمایند.

با توجه به کیفیت بالای دانشگاه های ترکیه افراد زیادی خواهان تحصیل و اقامت ترکیه به خصوص اقامت استانبول می باشند. کیفیت دانشگاه های ترکیه به حدی بالا است که بیش از 10 دانشگاه این کشور در رنکینگ جهانی QS قرار دارند. در زیر به برخی از این دانشگاه ها اشاره شده است.

  • Koc University

    دانشگاه کوچ که در سال 1993 در استانبول تاسیس شده است یکی از برترین دانشگاه های ترکیه است که در سطح جهانی شناخته شده است. این دانشگاه با ارائه 72 برنامه آموزشی متفاوت برای مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری، بیش از 5.5 هزار دانشجو را در خود جای داده است.

  • Middle East Technical University (METU)

    دانشگاه فنی خاورمیانه که در آنکارا واقع شده است در سال 1965 تاسیس شده و هم اکنون یکی از معتبرترین دانشگاه های خاورمیانه محسوب می شود. اگر برای اقامت در ترکیه تحصیل در این دانشگاه را انتخاب کرده اید باید به این نکته توجه نمایید که نرخ پذیرش این دانشگاه بسیار پایین می باشد و می بایست برای اخذ پذیرش این دانشگاه از رزومه بسیار خوبی برخوردار باشید. هم اکنون بیش از 31 هزار دانشجو در این دانشگاه در مقاطع مختلف مشغول به تحصیل می باشند.

  • Boğaziçi Üniversitesi

    دانشگاه بغازیچی که نخستین دانشگاه آمریکایی است که خارج از این ایالت واقع شده است در سال 1971 در شهر زیبای استانبول تاسیس شد. با توجه به هزینه های معقول و پایین تحصیل، سطح بالای دانشگاه و آموزش عالی که رقابت نزدیکی با سیستم دانشگاه های آمریکایی دارد، هر ساله متقاضیان بسیاری برای این دانشگاه درخواست می دهند که از این تعداد فقط 800 الی هزار نفر موفق به اخذ پذیرش این دانشگاه و اقامت استانبول می شوند و شرایط اخذ اقامت ترکیه را از طریق تحصیل خواهند داشت.

  • Bilkent University

    داشگاه بیلکنت که دارای وسیع ترین کتابخانه آکادمیک ترکیه است در سال 1984 به عنوان اولین دانشگاه خصوصی ترکیه، در شهر آنکارا تاسیس شد. از مزیت های دانشگاه بیلکنت ترکیه، عدم نیاز ارائه مدرک زبان انگلیسی می باشد. این دانشگاه به دانشجویان اجازه می دهد که ابتدا وارد این دانشگاه شوند و با استفاده از دوره زبان آموزشی که توسط دانشگاه ارائه می شود، شرایط اقامت در ترکیه را کسب نمایند.

مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایه گذاری

از دیگر راه های اقامت در کشور ترکیه، سرمایه گذاری است. متقاضیان می توانند از طریق خرید مسکن، خرید سهام، خرید اوراق قرضه دولتی و کارآفرینی اقامت دائم ترکیه را اخذ نمایند. افرادی که قصد خرید ملک در ترکیه را دارند، باید به این نکته توجه کنند که ملک خریداری شده حداقل باید 250 هزار دلار ارزش داشته باشد. همچنین متقاضی به مدت 3 سال نمی تواند خانه خریداری شده را به فروش بگذارد.
متقاضیانی هم که از طریق کارآفرینی می خواهند اقامت ترکیه را اخذ نمایند، باید 5 شهروند ترکیه ای را مشغول به کار کنند و به دولت ترکیه، بیمه و مالیات هر یک را بپردازند.

مهاجرت به روسیه از طریق ازدواج

از دیگر راه های اخذ اقامت ترکیه، ازدواج با شهروندان ترکیه ای است. اثبات صوری نبودن ازدواج با شهروندان ترکیه ای کمی دشوار می باشد. در روش مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج، شما باید چند سال را با همسر ترکیه ای خود زندگی کنید تا بتوانید اقامت دائم این کشور را اخذ نمایید.

متقاضی ازدواج با یک شهروند ترکیه لازم است شرایط زیر را داشته باشد:

  • باید زوجین در یک خانواده زندگی کنند.
  • زوجین باید از اعمالی که با وحدت ازدواج سازگار نیست اجتناب کنند.
  • شخص خارجی تهدیدی برای امنیت ملی و نظم عمومی ترکیه نباشد.
  • درصورتی‌که زوج ترکیه‌ای پس از ثبت درخواست متقاضی فوت کند، متقاضی ملزم به انجام بند اول نیست.

برای دریافت تابعیت ترکیه از طریق ازدواج، رعایت شرایط فوق الزامی است. با این‌ وجود حتی اگر متقاضی تمام ضوابط را رعایت کند، بازهم وزارت امور داخلی ترکیه اختیار گسترده‌ای در زمینه تصمیم‌گیری در مورد اعطا و یا عدم اعطای تابعیت دارد و کمیسیون مربوطه همواره سعی می‌کند واقعی و یا غیرواقعی بودن این ازدواج را مشخص کند.

مهاجرت به ترکیه و اخذ تابعیت از طریق تولد

به طور کلی، اکثر کشور های جهان برای تولد فرزند از دو سیستم خون و خاک استفاده می نمایند. سیستم خون، بدین صورت است که یکی از والدین کودک متولد شده در کشور مقصد باید تابعیت آن کشور را دارا باشد؛ اما در سیستم خاک حتی اگر هیچ کدام از والدین هم تابع آن کشور نباشند، به کودک متولد شده تابعیت تعلق می گیرد. سیستم تولد در ترکیه بر اساس خون است و تنها به کودکانی تابعیت می دهد که یکی از والدین آن شهروند ترکیه باشد.

مهاجرت به ترکیه از طریق پناهندگی

هلدینگ مهاجرتی سرمایه گذاری آموزش طلایی، هیچ گونه خدماتی در زمینه پناهندگی ارائه نمی دهد. این مطلب صرفاً جهت بالا بردن اطلاعات شما و اطلاع رسانی در خصوص خطرات و نکات مهم پناهندگی به عرض شما می رسد.
 

پناهنده شخصی است که به دلیل مسائل سیاسی، مذهبی، عقیدتی، عضویت در گروه های خاص و جنگ و مواردی از این قبیل در کشوری که زندگی می کند از امنیت جانی برخوردار نیست و تحت شکنجه و آزار قرار دارد، بر همین اساس به یکی از کشورهای عضو کنوانسیون ژنو پناه می برد تا در امان باشد و از او حمایت شود. کشور ترکیه از جمله اعضای کنوانسیون ۱۹۵۱ ژنو است که مفاد آن را با شرط محدودیت جغرافیایی پذیرفته است. بدین صورت که تنها از پناهندگان کشورهای عضو شورای اروپا به صورت کامل حمایت می کند.

کسانی که روش پناهندگی را برای مهاجرت به استانبول یا ترکیه انتخاب می کنند باید بدانند دولت ترکیه در قبال سایر پناهجویان وظیفه حمایت موقت را دارد و بعد از مدتی به کشور دیگری هدایت می شوند. در این راه قاچاقچیان انسان به شیوه هایی کاملا نا امن اقدام به جا به جایی افراد می نمایند که در این مسیر بسیاری از پناهجویان جان خود را از دست می دهند. از سوی دیگر با توجه به جایگاه اجتماعی پایین پناهجویان در این کشور، آمار خودکشی در بین پناهجویان به علت لطمات اجتماعی قابل توجه است. شایان ذکر است هلدینگ مهاجرتی سرمایه گذاری آموزش طلایی هیچ گونه خدمات مشاوره ای در زمینه پناهندگی ارائه نمی دهد.

مهاجرت به ترکیه برای هنرمندان و افراد فوق موفق

سیستم مهاجرت به ترکیه برای هنرمندان و افراد فوق موفق کمی متفاوت است. ترکیه از جمله کشورهایی است که تجار مشهور، ورزشکاران، هنرمندان، دانش آموزان و دانشجویان تیزهوش و افراد موفق را برای اخذ تابعیت با روش های ویژه ای می پذیرد. افرادی که دارای رزومه های قوی و معتبر در سطح فعالیت های جهانی و بین المللی هستند در این گروه جای دارند. به عنوان مثال ورزشکارانی که در مسابقات جهانی دارای مدال هستند و یا هنرمندانی که در فستیوال ها و نمایشگاه های بین المللی جایزه دریافت کرده اند. البته سایر کشورهای جهان نیز مانند کشورهای برتر اروپایی، آمریکا و کانادا نیز از این سیستم پذیرش مهاجر حمایت می کنند. یکی از محبوب برنامه های اقامتی برای هنرمندان در دنیا، ویزای هنرمندان اتریش می باشد که هلدینگ مهاجرتی سرمایه گذاری آموزش طلایی از معدود موسساتی است که در این زمینه فعالیت دارد و می تواند راهنمای هنرمندان در اخذ اقامت باشد.

مهاجرت به ترکیه و هزینه های زندگی در ترکیه

به عنوان بخشی از هزینه مهاجرت به ترکیه، باید هزینه زندگی در ترکیه را هم در نظر بگیرید. هزینه زندگی در ترکیه بسته به سبک زندگی افراد دارد و به طبع هزینه زندگی در شهرهای بزرگ و پایتخت گران تر از هزینه زندگی در شهرهای کوچک می باشد. برای هزینه اقامت در ترکیه می بایست توجه ویژه ای به قیمت خانه در ترکیه و هزینه های اجاره یعنی به طور کلی هزینه اقامت ترکیه داشته باشید. هزینه اجاره منزل در ترکیه از ۱،۰۰۰ لیر شروع می شود و در برخی مناطق به ۳۵،۰۰۰ لیر نیز می رسد. به صورت متوسط هزینه های زندگی در ترکیه برای یک نفر از ۸۰۰ لیر تا ۲،۰۰۰ لیر در ماه متغیر است. با توجه به بالا بودن هزینه سوخت در ترکیه،‌ استفاده از وسایل نقلیه شخصی هزینه زیادی به دنبال دارد در حالیکه با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی می توان هزینه ها را به میزان قابل توجهی کاهش داد.

هزینه مهاجرت به ترکیه

از مهمترین سوالاتی که ممکن است متقاضیان در مسیر مهاجرت ترکیه با آن مواجه شوند، برای مهاجرت به ترکیه چقدر پول لازم است، و … می باشد. در پاسخ به این سوال اینگونه می توان گفت که راههای مهاجرت به ترکیه بسیار متنوع هستند پس قیمت مهاجرت به ترکیه و شرایط رفتن به ترکیه از هر کدام از این مسیرها متفاوت می باشد. با توجه به اینکه متقاضی مجرد است و تنها اقدام می کند یا متعهل است و با خانواده اقدام می کند،هزینه و نحوه مهاجرت به ترکیه نیز متفاوت خواهد بود. با مطالعه جدول زیر خواهید یافت که مهاجرت به ترکیه چقدر هزینه دارد.

راه مهاجرت به ترکیه
توضیحات
ثبت شرکتحداقل سرمایه لازم : 12 هزار الی 18 هزار یورو 
تحصیل

هزینه تحصیل شامل هزینه های : گواهی تمکن مالی و شهریه دانشگاه

هزینه تحصیل به زبان ترکی: 240 الی 750 دلار
هزینه تحصیل به زبان انگلیسی : 600 الی 1,500 دلار

خرید ملکهزینه خرید ملک شامل: حداقل سرمایه گذاری حدودا به میزان 223 هزار یورو  و حداقل پس انداز بانکی 500 دلار برای آنتالیا و 1000 هزار دلار برای باقی مناطق ترکیه
کارهزینه درخواست 1000 دلار و هزینه زندگی و تمکن مالی
تولدهزینه های معمول دولتی
ازدواجتمکن مالی برای زندگی
پناهندگیهزینه پناهندگی در ترکیه شامل هزینه های مالی، روحی و گاها جانی می باشد.

مهاجرت به ترکیه و اخذ تابعیت ترکیه

مهاجرت به ترکیه با هدف اخذ تابعیت برای افرادی که پدر یا مادر آنها تابعیت کشور ترکیه را ندارد از طریق کار و سرمایه گذاری امکان پذیر است. همان طور که در قوانین سایر کشورها نیز بررسی نموده ایم، اقامت تحصیلی هیچ گاه به اقامت دائم و تابعیت منتهی نمی گردد. افراد برای دریافت تابعیت از دولت یک کشور لازم است که در مدت مشخصی به دولت کشور مورد نظر بیمه و مالیات پرداخت نمایند، با فرهنگ کشور ادغام شوند و به زبان، تاریخ و آداب و رسوم آن به صورت کامل مسلط گردند. بدین ترتیب دیگر نیازی به تمدید ویزا، اقامت و مجوز کار نخواهید داشت و با توجه به اینکه دولت ترکیه تابعیت دوگانه را می پذیرد نیازی به لغو تابعیت قبلی خود نخواهید داشت. به طور کلی برای کسب تابعیت ترکیه شما باید به مدت 5 سال و در هر سال حداقل 6 ماه در ترکیه در این کشور زندگی کرده باشید. در صورتی که با یک شهروند ترکیه ازدواج کرده باشید یا در خاک ترکیه متولد شده باشید این زمان به 3 سال کاهش می یابد. در اقدام برای اخذ پاسپورت ترکیه از طریق سرمایه گذاری نیز سه راه پیش روی شما قرار دارد.

  • خرید ملک به ارزش حداقل ۲۵۰ هزار دلار که بین ۳ تا ۶ ماه منجر به اخذ پاسپورت می گردد.

  • سپرده گزاری به مبلغ ۵۰۰ هزار دلار آمریکا یا سایر ارزهای موجود در بانک های ترکیه یا خزانه داری و یا صندوق سرمایه گذاری ترکیه به مدت ۳ سال

  • ثبت شرکت در ترکیه و استخدام ۵۰ نفر نیروی ترک در آن

پاسخ به سوالات متداول در رابطه با مهاجرت به ترکیه

تحصیل یکی از متداول ترین روش های مهاجرت به ترکیه است.
ارائه پیشنهاد شغلی و دریافت ویزای کاری ترکیه یکی از ارزان ترین روش های مهاجرت به ترکیه است.
تحصیل، کار، ازدواج، سرمایه گذاری، تولد و پناهندگی از راه های مهاجرت به ترکیه هستند.
با خرید ملک در ترکیه می توانید اقامت یکساله این کشور را دریافت نمایید.
ملک خریداری شده برای تابعیت ترکیه می بایست ارزشی معادل 250 هزار دلار باشد.
متقاضیان اقامت دائم ترکیه می توانند پس از 5 سال زندگی و رعایت قوانین اقدام نمایند.
خیر، جهت اقامت دائم حضور 6 ماه در سال در این کشور کفایت می کند.
جهت اخذ اقامت دائم ترکیه نیاز به آشنایی به زبان ترکی دارید.
بله، برای فرزندان زیر 18 سال خود می توانید از طریق سرمایه گذاری اقامت دریافت نمایید.
بله، اقامت ترکیه می تواند در روند اخذ اقامت سایر کشور ها کمک کننده باشد.

مهاجرت به ترکیه و سخن پایانی

مهاجرت به ترکیه، اخذ اقامت و تابعیت این کشور، راه های اقامت در ترکیه و شرایط مهاجرت به ترکیه را در این صفحه مورد بررسی و تحلیل قرار دادیم. همانطور که گفته شد یکی از روش هایی که بسیار سریع منجر به اخذ اقامت و تابعیت کشور ترکیه می گردد، سرمایه گذاری از طریق خرید ملک می باشد. البته قابل ذکر است زمانی که ارزش ملک خریداری شده حداقل برابر با ۲۵۰ هزار دلار باشد منجر به تابعیت خواهد شد.

Scroll to Top